www.edlit.cz

EDLiT s.r.o. - personální vzdělávací agentura

facebooklikebox



DROBNÉ A STŘEDNÍ FIRMY V ZAJETÍ GDPR
- JAK DÁT FIREMNÍ DOKUMENTACI DO SOULADU S GDPR ? 

 

Termín konání:

úterý, 6. listopadu 2018

9:00 do 14:00 hodin

(prezence od 8:30 hodin)

Místo konání

Sál restaurace Flamingo, Staroměstská 278, Třinec

Lektorka:

Bc. Elen Vontorková 

(účetní a daňové specialistka, dlouholetá odb. praxe i lektorská činnost)

Cena kurzu:

1 600,- Kč

(v ceně podkladové materiály, malé občerstvení a oběd) 

     

Cílová skupina: Seminář je určen majitelům i ředitelům firem, které zpracovávají a spravují agendu, která podléhá ochraně osobních údajů, vč. zaměstnavatelů.

 

Program:

  • Základní principy nařízení Evropské komise a Rady EU 2016/679 - General Data Protection Regulation (GDPR) – a jeho dopady do stávajících podnikových procesů
  • GDPR ve srovnání se zákonem č. 101/2000 Sb. 

  • Povinnosti malých a středních firem jako správců osobních údajů ve všech oblastech agend:

    - Fakturace a dodavatelsko-odběratelské vztahy,
    - Zajišťování služeb souvisejících s činnostmi firmy,
    - Zaměstnávání fyzických osob a ochrana jejich osobních údajů, vč. postupů při archivaci a skartaci mzdových                  dokumentů, výběrová řízení, aj.
    - Monitoring vnitřního i vnějšího prostředí – kamerové systémy, GPS, internet,
    - Pověřenec – máte povinnost jej jmenovat?
    - Kdo je správcem a kdo pověřenec pro ochranu osobních údajů, jejich povinnosti a zodpovědnost,
    - Zpracovatele osobních údajů – i jeho se dotýká Nařízení?
    - Jak pracovat se souhlasem subjektu údajů – kdy je nutný a kdy nikoliv, způsob jeho získávání,
    - Informační povinnosti správců osobních údajů

  • Povinnost ohlášení porušení zabezpečení či úniku dat

  • Příprava na přechod k GDPR – analýza ukládání dat, jejich selekce
  • Přenositelnost údajů mimo EU a EHP – vysílání zaměstnanců, zaměstnávání zaměstnanců v zahraničí
  • Pseudonymizace a šifrování osobních údajů, minimalizace rizik při přenosu dat, archivace, cloudy
  • Příprava mzdové dokumentace na podmínky GDPR (osobní dotazník, souhlas zaměstnance, aj.)
  • Povinnosti provozovatelů e-shopů

 

        PŘÍKLADY, DOTAZY, DISKUZE

 

Uplatňujeme množstevní slevy! 

PŘIHLÁSIT SE JE MOŽNÉ ON-LINE ZDE

 

Kontaktní osoba:

Olszarová Jana, 608 821 250, olszarova@edlit.cz
Sikorová Martina, 734 582 235, sikorova@edlit.cz

Rádi Vám zodpovíme jakékoliv další dotazy!